[frame style=”modern” image_path=”http://www.cc-color.eu/kepek/belteri-festes.jpg” link_to_page=”” target=”” description=”” size=”banner_regular”]

Protektor hőszigetelő festékrendszer beltéri változatáról

A Protektor bevonat vákuumizált kerámiagömböket tartalmazó hőszigetelő és penészmentesítő festékrendszer, az alábbi problémákra kínál megoldást:

  • hővédelem, hőszigetelés
  • lényeges energiamegtakarítás
  • tisztíthatóság
  • kellemes belső klíma
  • beltérben tartós penészmentes felület
  • A2-es tűzvédelmi besorolás
  • Káros illékony anyagtól mentes (VOC= 0,000 mg / L)

Vevőink mondták; képes és videós referenciák:

” … a falat csak félig tudtuk lefesteni, mert elfogyott a festék.
Festés után meglepve tapasztaltuk, hogy a penészesedést csak ott láttuk,
ahol nem festettük le a falat. Ez ékes bizonyítéka a Protektor hőszigetelő festék
penészmentesítő képességének … ” Homonnai István – Budapest

Tekintse meg a teljes videós beszámolót:

” … a hidegebb sarkokban és a mellékhelyiség fala csúnyán bepenészesedett.
A festők penészmentesítették a falat és a Protektor penészmentesítő festékkel kifestettek.
A penész azóta nem jött elő, és a szobákban is észrevehetően melegebb van télen … ”
Katz Tamás – Budapest

Tekintse meg a teljes videós beszámolót:

Miben egyedülálló a Protektor beltéri hőszigetelő és penészmentesítő bevonat?

Egyedülálló módon nem gyúlékony (A2-es tűzvédelmi osztály), a TÜV Reinland PROOF kibocsájtás szerint bevizsgált. A német Fraunhofer Intézet mikrobiológiai vizsgálata alapján lefolytatott több hónapos teszt vizsgálat során sem indult meg a penészképződés még extrám módon párás környezetben sem. A Protektor beltéri penészmentesítő bevonat nem tartalmaz káros illó anyagokat VOC=0,000 mg/l. (Van olyan beltéri falfesték is , amely akár 2000 mg/L illékony anyagot tartalmaz.)

TÜV Proof bevizsgálás (A legszigorúbb német TÜV PROOF kritériumrendszer szerint bevizsgált)  ITT >>

Penészmentes vizsgálat(100 napig 95% relatív páratartalom mellett nincs penészképződés)  ITT >>

Káros anyag nulla vizsgálati eredmény (VOC=0.000 mg/L) ITT>

Mi ez, hogyan hat? – A kerámiatartalmú penészmentesítő technológia bemutatása

A Protektor beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék egy könnyen feldolgozható vizes bázisú bevonat, amelyet speciálisan beltéri felhasználásra fejlesztettek ki. A bevonat különösen magas fedőképességével tűnik ki, rugalmas és hőmérséklet- valamint nedvességszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. A mikrofinomságú üres kerámiagömbök optimalizálják épületfizikai tulajdonságait, biztosítják a felület kiemelkedő dörzsállóságát.
A Protektor beltéri falfestékben található kerámiagömbök egy kapilláris rendszert alkotnak a kezelt felületen amely nem lezárja hanem szellőzteti a felületet. Ezen kapilláris rendszer egyik fő tulajdonsága, hogy a falban található nedvességet bizonyos mértékig “elszállítja, kiszívja”, ha alatta nincs párazáró réteg.
Így hozzájárul a falak gyorsabb kiszáradásához és így javítja a hőszigetelő és hővédő képességét a kezelt felületnek. Nyáron jelentősebb hővédelmi hatást a Protektor kültéri hőszigetelő bevonat és a Protektor tetőfesték együttes használatával tudjuk elérni.

A Protektor beltéri hőszigetelő falfestékben található kerámiagömböknek köszönhetően a hő eloszlása teljesen egyenletes lesz a beltrünkben, mivel a kerámiagolyók egy egyenetlen felületet képeznek. Ezen az egyenetlen felületen a hőhullámok szétszóródva verődnek vissza.
A Protektor klímafestéknek köszönhetően a hőmérséklet különbség a padló és a plafon között maximum egy-két fok lesz. A penészedés szinte 100% -ban kizárható!

A Protektor beltéri festékkel lefestett fal a kellemes meleget a szobában szétteríti. A festékrétegben lévő kerámiagömbök a fal felületén és a szobában is egyenletesen eloszlatják a meleget.

Meleg fej, hideg láb, ki ne ismerné ezt az érzést télen?

A Protektor beltéri hőszigetelő falfestékben található kerámiagolyócskák gondoskodnak a meleg egyenletes eloszlatásáról. A kerámiagolyók egy egyenetlen felületet képeznek. Ezen egyenetlen felületen a hőhullámok szétszóródva verődnek vissza.

A Protektor hatásmechanizmusának következtében a hőmérséklet különbség a padló és a plafon között egy-két fok. A páralecsapódás és a penészképződés kockázata alacsonyabb.

Villámgyors hővezetés a kályhaeffektus miatt

A Protektor beltéri festékkel lefestett fal egy nagy keramikus felületet képez és emiatt a hideg hónapokban egy úgynevezett „kerámiakályhaként” működik, amely a kellemes meleget a szobában szétteríti. A festékrétegben összeköttetésben lévő kerámia-gömböcskék a fal felületén és a szobában is egyenletesen szétoszlatják a meleget.

Észrevehető energiamegtakarítás Protektor festék használatával? Igen.

A Protektor hőszigetelő bevonat nem zárja le a felületet, így hozzájárul a fa kiszáradásához. Ezáltal javítja a fal hőszigetelő képességét, mivel a száraz falak jobban szigetelnek, mint a nedvesek.
Tehát a hőszigetelés nem csak bonyolult eljárásokkal és drága anyagokkal lehetséges!
A falak gyorsabban melegednek fel, és a hosszabb ideig tartják a meleget így Ön a fűtési költségét csökkenteni tudja.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés egyenletes hő elosztás által

A Protektor beltéri kerámia bevonatban található kerámiagömbök gondoskodnak a meleg egyenletes eloszlatásáról.
A Protektor beltéri falfesték hatásmechanizmusának következtében a hőmérséklet különbség a padló és a plafon között egy-két fok. Nem alakul ki a levegő hőmérséklet szerinti rétegződése. Nem kell a plafon magasságában a levegőt 30 °C fokra felfűteni, ha lábmagasságban 20 °C fokot szeretnénk elérni. Egy °C fokkal magasabb hőmérséklet átlagosan eléréséhez 7% energia kell. Ha 4 °C fokkal alacsonyabbra kell a helyiséget felfűteni, az akár 28% megtakarítást is jelenthet. Eredmény: egyenletes, kellemes meleg alacsonyabb fűtési költségek mellett.

Színezés – fontos tudnivalók a színválasztáshoz és színkeveréshez.

A hőszigetelő kerámia bevonat a rendkívül nagy kerámiahányad miatt csak fehér bázisban létezik. A kedvező hőtechnikai hatások megtartása végett világosabb színek kikeverését javasoljuk. Technikailag közép erős szín kikeverése még lehetséges. A hőszigetelő bevonat rendelkezik saját színező rendszerrel (Pinova), de más, a kereskedelmi forgalomban működő minőségi színező rendszerrel (Trilak, Tikkurila) is színezhető. Színezési módokról és költségekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Minőségbiztosítás:

Termékeink a legkorszerűbb gyártóberendezéseken készülnek és a minőség vizsgálata a folyamatosan a legmodernebb laboratóriumokban történik. A gyártó rendelkezik a DIN EN ISO 9001 minőségirányítási rendszer irányelvei szerinti tanúsítvánnyal.

Vélemény, hozzászólás?